The Age of Adaline

















Ποιος από σας δεν θα ήθελε να συναντήσει απρόσμενα ύστερα από 4 με 5 δεκαετίες την πρώτη κοπέλα της ζωής του, που για κάποιο λόγο δεν θα είχε αλλάξει καθόλου ηλικιακά και κατά συνέπεια φυσιογνωμικά;
Θα μου πείτε ότι αυτό μόνο στον κινηματογράφο συμβαίνει. Ναι, σωστά. Μήπως, όμως, αυτή δεν είναι και η μαγεία του;


















Η γεννημένη το 1908 Adaline, που έχει μια πεντάχρονη κόρη τη Flemming, θα χάσει στα 28 της τον άντρα της σε εργατικό ατύχημα και στα 29 της, σε μια παράξενα χιονισμένη για το θερμό κλίμα της Καλιφόρνιας βραδιά, θα χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και θα πέσει στο βυθό ενός ποταμού. Η ίδια όχι μόνο θα σωθεί αλλά χάρη στο θαύμα της εξ ουρανού αστραπής, που θα λειτουργήσει ως απινιδωτής επαναφέροντας τους κτύπους της καρδιάς της, θα αποκτήσει την αιώνια νεότητα. Έτσι, θα διατηρηθούν αναλλοίωτα και απείραχτα τα κύτταρα της σε βάθος χρόνου και αυτό θα την κρατήσει για τις επόμενες δεκαετίες πάντα νέα και σταθεροποιημένη φυσιογνωμικά στην ίδια ηλικία, λίγο πριν από τα 30 της. Το υπερφυσικό αυτό φαινόμενο, που βέβαια δεν έχει επιστημονική εξήγηση, θα κάνει εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα την εξέλιξη ενός ούτως ή άλλως όμορφου παραμυθιού. 


















Η Adaline, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς της, θα αποφεύγει να δεσμεύεται σε μόνιμες εργασίες και σχέσεις. Θα αλλάζει ονόματα και τόπους κατοικίας και θα αποφεύγει γενικά να φωτογραφίζεται. Η μόνη που ξέρει το μυστικό της είναι η κόρη της Flemming με την οποία δεν ζουν μαζί, καθώς με τα χρόνια έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να την υποδύεται πλέον η εξαιρετική Ellen Burstyn.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα γνωρίσει το γοητευτικό γόνο εύπορης οικογένειας επιστημόνων, που από καιρό τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για εκείνη. Το ερώτημα είναι αν τελικά η Adaline θα ενδώσει και θα τον ερωτευτεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και αυτή την ίδια την αθανασία της.
Την Adaline υποδύεται πολύ πειστικά η όμορφη Blake Lively, που έγινε γνωστή κυρίως από την τηλεοπτική σειρά "Gossip Girl", ενώ τον Ellis ο γοητευτικός Michiel Huisman, γνωστός από τη συμμετοχή του στο επίσης τηλεοπτικό "Game of Thrones". Καταλυτική είναι η παρουσία του σπουδαίου Harrison Ford στο ρόλο του πατέρα του Ellis, William. 


















Υπέροχη η σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, ενώ και τα κοστούμια αναπαριστούν πολύ πειστικά τις διάφορες χρονικές περιόδους της ξεχωριστής ζωής της Adaline.

Διάρκεια : 110’

Βαθμολογία : 8.5/10 

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

---------------------------------------

Το τρέιλερ της ταινίας