Wild


Η ταινία του Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club) στηρίζεται στην αληθινή ιστορία της Cheryl Strayed, όπως την καταγράφει  η ίδια στο βιβλίο της "Wild : From Lost to Found on the Pacific Crest Trail" του 2012 (No 1 best seller στις ΗΠΑ).
Μετά το θάνατο της μητέρας της η Cheryl, την οποία υποδύεται η εξαιρετική Reese Witherspoon (Walk the Line, Just Like Heaven, Water for Elephants), διαχειρίζεται την απώλειά της ακολουθώντας ένα δρόμο άκρως καταστροφικό για τον εαυτό της.
Και όταν μετά από χρόνια αντιλαμβάνεται ότι όλες αυτές οι παράλογες συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά παίρνει μια μεγάλη όσο και δύσκολη απόφαση. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία η Cheryl φορτώνεται με ένα τεράστιο σακίδιο στην πλάτη και αποφασίζει να αφήσει πίσω της τα πάντα. Η σκηνή που προσπαθεί να ισορροπήσει όρθια με το σακίδιο στην πλάτη είναι χαρακτηριστική όσο και συμβολική για την προσπάθειά της να ισορροπήσει με τις δικές της δυνάμεις στη νέα της πλέον ζωή. Έτσι, παίρνει μαζί της τα απολύτως απαραίτητα και ακολουθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα μια φυσική πορεία 1.100 μιλίων, το Pacific Crest Trail, που συνδέει το Μεξικό με τον Καναδά. Πρόκειται για ένα πνευματικό ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και πνευματικής κάθαρσης. Με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την απίστευτη μοναχική διαδρομή της ταυτόχρονα με τις αναμνήσεις της προηγούμενης δύσκολης ζωή της και της σχέσης με τη μητέρα της Bobbi, την οποία υποδύεται η σπουδαία  Laura Dern (Jurassic Park, I Am Sam, The Fault in Our Stars).

Ο τελικός στόχος αυτής της πορείας είναι να φτάσει αλώβητη στο τέρμα και να γίνει η γυναίκα που πάντοτε πίστευε η μητέρα της ότι ήταν.
Θα τα καταφέρει;
Η ταινία είναι στενάχωρη ακόμη από την αρχή με το καταματωμένο πόδι της πρωταγωνίστριας, ενώ η όλη ιστορία δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ζωή αλλά και πόσο πιο δύσκολη και πιο άδικη είναι για κάποιους ανθρώπους. Ωστόσο, αξίζει να την παρακολουθήσετε ως ένα κορυφαίο μάθημα ζωής.

Οι μουσικές επιλογές είναι εξαιρετικά προσεγμένες. Τα πάντα συγκρατούνται μεταξύ τους με το τραγούδι "El Condor Pasa" του Simon & Garfunkel, που συνδέει το παρελθόν και το παρόν και ακολουθεί την Cheryl στις πιο τραυματικές στιγμές της και στις σπάνιες αναλαμπές της ευτυχίας της πρώτα σε μικρά κομμάτια, μετά παραμορφωμένο και στο τέλος ολοκληρωμένο.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος


Διάρκεια : 115'

Βαθμολογία : 9/10

Το τρέιλερ της ταινίας :




Tο soundtrack της ταινίας μπορείτε να το ακούσετε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=sisq_eOakwc