Γ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κομοτηνής




























Πότε, στ’ αλήθεια, σήμερα, σε μια κοινωνία που στενάζει από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να λέμε έναν καλό λόγο για έναν θεσμό και για τους ανθρώπους που τον υπηρετούν;
Η απάντηση η επιστημονική είναι : όταν εξυπηρετεί απρόσκοπτα και με σεβασμό προς τον πολίτη συγκεκριμένες ανθρώπινες ανάγκες.
Η προσωπική μου απάντηση είναι : όταν στο πλαίσιο αυτού του θεσμού βλέπεις το προσωπάκι της εγγονής σου να λάμπει από χαρά, κάθε φορά που πηγαίνει στον Παιδικό Σταθμό της και όταν σου ζητά να πηγαίνει στο σχολειό της ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. 

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον Γ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α.), που ως θεσμός μικρής κλίμακας εξυπηρετεί εργαζόμενες μητέρες και διαπαιδαγωγεί παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Νιώθω, λοιπόν, την ανάγκη ως γιαγιά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο προσωπικό που υπηρετεί στον Γ’ Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, γιατί διαισθάνομαι πως εκφράζω και τα συναισθήματα των περισσότερων γονιών, παππούδων και γιαγιάδων που προσέρχονται καθημερινά στο χώρο. 

Έτσι, ευχαριστώ από καρδιάς :
- Τη Διευθύντρια κ. Ξανθή, που φροντίζει για την ποιοτική διαμονή και σίτιση των παιδιών, όπως και για την ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ παιδιών, παιδαγωγών και γονέων.
- Τις Παιδαγωγούς κ. Σούλα, κ. Βούλα, κ. Αναστασία, κ. Αμαλία και κ. Αλεξία, γιατί απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά και τους προσφέρουν μαζί με τις γνώσεις και αξίες ανθρωπιστικές, αισθητική αγωγή και πάνω από όλα αγάπη χωρίς διακρίσεις.
- Τον Μάγειρα κ. Θεόδωρο και τις Καθαρίστριες κ. Εύη και κ. Σούλα, που φροντίζουν για την ποιοτική σίτιση και την υποδειγματική καθαριότητα των παιδιών και του χώρου.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι κάνουν τους θεσμούς, ενώ οι θεσμοί δίνουν απλώς το Νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Πιστεύω, ακόμη, ότι στον Γ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής οι άνθρωποι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό και όλοι εμείς που το διαπιστώνουμε καθημερινά οφείλουμε να τους αποδίδουμε την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη που τους αξίζει.  

Με εκτίμηση
Δώρα Κάσσα - Παπαδοπούλου