Γάμος….αλά Ελληνικά….ή μήπως Όχι;

















Θα έλεγα απερίφραστα Όχι. Όμως, τι σημασία έχει πλέον το Όχι; Εδώ, μία ακριβώς εβδομάδα πριν, στο δημοψήφισμα, επικράτησε το Όχι και η συμφωνία με τους δανειστές μας έγινε όπως την είχαν ονειρευτεί αυτοί του Ναι. Άρα, είτε απαντήσω Όχι είτε Ναι μην ασχοληθείτε ιδιαίτερα.
Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο γάμος έγινε όπως έπρεπε ώστε να μην εξοργιστεί ο Σόιμπλε και ζητήσει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό την επιβολή Φ.Π.Α. της τάξης του 83% σε όλους τους γάμους οι οποίοι έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά επίδειξης του απόλυτου πλούτου.
Όταν ξεκινήσαμε από εδώ για την γραφική Πλαταριά Θεσπρωτίας, με κάθε πιθανό και απίθανο μέσο, για το γάμο της 12ης Ιουλίου 2015 είχαμε ευρώ (τα λίγα των ΑΤΜ). Αδιαφορήσαμε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε με δραχμή στην τσέπη. Ήταν τόση η αγάπη μας για τη Μαριάννα και τον Κώστα, που αυτό πέρασε σε εντελώς δεύτερη μοίρα. Άλλωστε, είχαμε και την περιέργεια για το πόσο προχωρημένος θα ήταν αυτός ο νεανικός γάμος. 
Οι συμπέθεροί μας, ο Χρήστος και η Άννα, είναι απλοί, πολύ καλοί άνθρωποι και υπερήφανοι Ηπειρώτες.

 

Αφού, λοιπόν, επτά χρόνια πριν πάντρεψαν το παιδί τους το Θοδωρή στην Πλαταριά με την κόρη μας την Ινώ, συναινώντας σε ένα συνετό πρωτόκολλο γάμου πρώτης γραμμής (δεν είχαμε μπει ακόμη σε μνημόνια), είχαν την υποχρέωση να αποκαταστήσουν και το κορίτσι τους.


















Η Μαριάννα, ωστόσο, πνεύμα τολμηρό και ασυμβίβαστο, σε πλήρη σύμπνοια με τον Κώστα ανέλαβαν να οδηγήσουν την τελετή έτσι όπως την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι μαζί με λίγους φίλους τους, χωρίς τη συμβολή των επαγγελματιών του χώρου. Και το αποτέλεσμα, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, ήταν άκρως εντυπωσιακό και προχωρημένο. Το ζευγάρι ήταν χαλαρό, έλαμπε από χαρά, η κουμπάρα άψογη και οι γονείς παραδίπλα τους ήταν πρόθυμοι για την πατροπαράδοτη ελληνική συμπαράσταση. 




















Η θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε στο γραφικότατο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Ήταν στην κορυφή του βουνού και κάτω απλωνόταν ακύμαντη η πρασινογάλαζη θάλασσα των Συβότων και της Πλαταριάς. Με περισσή δόση ειρωνείας συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι, στην πλειοψηφία τους νεαρά ζευγάρια, ότι αυτή τη μαγεία δεν μπορεί να μας τη στερήσει κανένας Σόιμπλε. Γιατί απλά αυτή είναι η Ελλάδα…..


















Οι μπομπονιέρες παρέπεμπαν στο ελεύθερο πνεύμα των νεονύμφων, αφού ήταν μπουκαλάκια με τσίπουρο για τους άνδρες και με φρουτώδη λικέρ για τις γυναίκες, όλα φτιαγμένα με μεράκι από τη μαμά Άννα και στολισμένα με τα χρώματα της θάλασσας από τη Μαριάννα. 


















Η συνέχεια δόθηκε για τη μικρή παρέα των μεγάλων στην παραδοσιακή ταβέρνα
"Αύρα" και για τη μεγάλη παρέα των νέων στο Beach Bar "Κόκκινος Βράχος" με dj τους δικούς μας Χρήστο και Πασχάλη.
Όλοι εμείς ευχόμαστε στη Μαριάννα και τον Κώστα να είναι γεροί, ευτυχισμένοι, αγαπημένοι, δημιουργικοί και ασυμβίβαστοι. Και βέβαια να αποκτήσουν όσα γερά παιδιά επιθυμούν και όσα……..τους εγκρίνει και τους επιτρέψει η αβάσταχτη γερμανική κατοχή…… 



Πρόσθετα στοιχεία


Όλα όσα συμπληρωματικά ενσωματώνονται στη συνέχεια, όπως οι τρεις φωτογραφικές συνθέσεις και το 11λεπτο βίντεο υψηλής ευκρίνειας, βασίζονται κυρίως στις εκπληκτικές φωτογραφίες* του Φωτογράφου και φίλου των παιδιών Άγγελου Καρυδά (στη φωτογραφία αριστερά), 
που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
(Ταχ. διεύθυνση : Α. Δημητρίου 8, 
τηλέφωνα 2311758667 και 6937044201). 

Εξαιρετική είναι και η ιστοσελίδα του http://www.ankart.gr, όπου μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλειάς και του ταλέντου του. 

Προσωπικά με εντυπωσίασε από την κάλυψη του γάμου του Κώστα και της Μαριάννας!




* Οι φωτογραφίες (σε δείγματα ικανοποιητικής ανάλυσης) μού εστάλησαν με e-mail από τη Μαριάννα, που την ευχαριστώ πολύ για το λόγο αυτό.
 



























Αλέξανδρος Παπαδόπουλος